Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

Bloggar

Och så var Sporten äntligen här!

tis, 2011-09-27 09:02 -- admin

Det känns fint att äntligen kunna visa upp Pilen Sport. Som ni och vi har väntat. Att ta fram en ny modell som lever upp till Pilens höga krav innebär hårt arbete. Och så ska det förstås vara. Men ingen möda har varit bortkastad. Det som ska göras, ska göras rätt. Och vi vill göra det som Pilen gör bäst: erbjuda maximalt med cykel för pengarna.

Jim Kent, vår första återförsäljare i England

lör, 2011-03-05 10:15 -- admin

Vi har fått vår första brittiska återförsäljare, en underbart trevlig man som heter Jim Kent. Han håller på och startar en cykelaffär i London på 60 Boston Road Hanwell. Läs mer om han skriver om hans första intryck av Pilen.

Despite my background as a road and time trial cyclist I have become increasingly interested in town cycling especially since having children. I am convinced that town and city bikes are the way forward for everyday transport for everyone, including off duty bike racers. My new bicycle shop “There” will make this the focus of its offer.

I found the Pilens when I was researching the business and was attracted at first by their simple business philosophy. They are also some of the nicest people I have worked with and these two factors encouraged me to import their bikes.

En Pilen i Portland

mån, 2010-05-10 01:03 -- admin

Vi fick ett brev från Philip i Portland, Oregon. Han hade gjort ett bildspel och skrivit ett brev från "sin cykel": en Pilencykel som tagit sig hela vägen över Atlanten. Vi är så tacksamma att Pilencyklarna tar sig tid att berätta för oss om sitt liv med Pilencykeln. Och Portland verkar vara en riktig härlig cykelstad!

Utbildning och middag med våra återförsäljare

Den 13 januari bjöd vi på Pilen in våra återförsäljare på utbildning av SRAM nav, fabriksvisning och middag i Målilla prästgård. Några dagar innan helgen fick vi hem två prototyper av Pilen Sport. Bråda dagar rådde. Alla varuprover till Pilen Sport plockades fram och sedan dess har den satts ihop och plockats isär ett otal gånger. Lördagen började vi med en fabriksvisning och information om den nya Pilen Sport. Många åsikter framfördes och den fick ett positivt bemötande. Läs mer om den trevliga tillställningen.

Galen ingenjör

I Målilla provkörs nu Pilen sport under tuffa omständigheter. Martin vill gärna testa gränserna och utsätta den nya modellen för topografiska och klimatmässiga extremförhållanden. Snötäckta vintervägar är inget problem, men vallen vid fabrikslokalen – hög som en normalstor småländsk älg – visade sig efter lite off-piståkning vara på andra sidan sportmodellens förmågor. Tur att Målilla Transport finns i Målilla och raskt kan inkallas vid nödsituationer och göra vägarna cykelbara igen. Läs mer och se ett bildspel.

Pilen Sport rullar!

Nu är det gjort! Nu är den första riktiga prototypen av Pilen Sport ihopmonterad och provkörd här i Målilla! Jag vet att det är många som är alldeles särskilt intresserade av att veta hur det kändes. Jag kan bara säga FANTASTISKT! Alldeles så snabb och lättrampad som vi har tänkt oss. Några smärre justeringar görs i skrivandets stund ute i verkstaden där Martin hårdlöder så det står härliga till. Nu ska övriga delar provas och granskas, men ni ska få en första titt!

Pilen donerar nya cyklar till SSRS på Käringön i Bohuslän

Wroomm, nu bär det iväg igen. Alltsedan förra besöket har vi längtat tillbaka till Käringön! Vi, dvs. familjen Avander och Magnus Tamelander kommer fram till hamnen i Hälleviksstrand och blir upphämtade av Sjöräddningen. Vi bestämmer med Anders och Matthias att vi ska ses på morgonkaffe ombord på båten Broström. Hotellet ligger alldeles vid hamnen och vi hinner bara lägga in våra väskor för att sedan ge oss ut och fiska krabbor. Ljumma vindar och doft av hav.

Ett besök och en film från Motorns dag i Målilla 2009

mån, 2009-08-03 09:23 -- admin

Den 1-2 augusti var det för sjuttioförsta gången på raken dags för Motorns dag i Målillas hembygdspark – ett paradis för den motorintresserade. Utställningen kan skryta med att ha största antalet motorer igång samtidigt i Sverige och stoltserar med cirka femhundra utställare av alla tänkbara maskiner med tonvikt mot det gamla. Besökarantalet rör sig om flertalet tusen under två dagar.

Årets företagare i Hultsfreds kommun

Idag är vi så där otroligt glada och stolta som man alltför sällan är! Vi, av alla företag i Hultsfreds kommun, har blivit utsedda till Årets företagare av föreningen Företagarna! Det känns som, ja kanske inte en bekräftelse, men… det ger näring! Det visar att vi gör något som uppskattas.

Efter en fantastisk medelhavsmeny och utdelning av näringslivsstipendium, årets UF företagare, Årets Nyetablering och Årets köpman var det dags för oss att kliva upp på scenen och ta emot blommor och diplom! Det kändes mäktigt! Ett stort tack till Hultsfreds kommun och Företagarna för denna ära och utmärkelse!

Full fart mot Västkusten och Sjöräddningssällskapet RS Käringön

Full fart mot Västkusten! Ett för mig nästan okänt landskap. Strålande solsken, omkring 20 grader skulle jag tro. Familjen är med för att besöka Sjöräddningssällskapet på Käringön. Vi åker igenom det idylliska samhället Hälleviksstrand och framme vid kajen ligger sjöräddningsbåten och väntar på oss. Barnen tindrar i kapp med solen när Anders berättar om båtens 1000 hästkrafter och olika uppdrag som de har varit ute på. Väl framme på ön inkvarterar vi oss på Hotell Käringön och blir mottagna med öppna armar. Barnen ville fiska och fick låna håvar av kocken. Att besöka Käringön och den skärgården är som att komma till ett annat land! Klicka på "Läs mer" för hela solskenshistorien!

Galna gotlandscyklisterna igen!

Kommer ni kanske ihåg vår gotländska riddare som cyklade från Gotland, via Målilla och hela vägen till Gibraltar? Bengt-Åke Rundqvist och Thomas Ardin gillar fortfarande varmare breddgrader och har begett sig till Italien för att slå nya hastighetsrekord i nedförsbackarna. Rekordet från Spanien ligger på 62 km i timmen – och då blev ändå Pilencykeln som hade hastighetsmätare omkörd!

Återförsäljarträff och firandet av Pilen 10 år

Nu närmar sig Julen med stormsteg och här på cykelfabriken har vi fått en god försmak av Julen genom vårt 10-års jubileum som vi firade med en återförsäljarträff. Vi åt ett riktigt småländskt smörgåsbord där man förutom de mer traditionella rätterna hittade både kroppkakor, kålrotslåda och kålpudding.

Gäddan the Movie

Vår fotograf och galna amatörfilmare Magnus dokumenterade när vännen Janne – Uppsalas största gäddfiskare och tillika flerårig Pilencykelägare – drog på höstfiske. Då packar han sin väska full med rejäla smörgåsar med leverpastej och tar sin Pilencykel och drar ned till Ekoln och fjärden Gorran söder om Uppsala. Filmen heter Rejäla doningar, men kallas också bland dess beundrare för Gäddan the Movie.

Stig Nilssons Cykelaffär i Kalmar

Den 9/9 gjorde vi på Pilen ett besök hos Stig Nilssons Cykelaffär i Kalmar. I år har Hasse, Kenneth, Lasse och Christoffer hittills sålt 110 Pilencyklar. Detta ville vi fira med att bjuda på mackor med hamburgare och stekta ägg. Det är alltid lika roligt att besöka våra cykelhandlare och få ta del av deras erfarenheter. Sådana tips är guld värda och många är de duktiga cykelhandlare som har hjälpt oss att förfina Pilencykeln till vad den är idag – den bästa brukscykeln.

Ny webbsida

tors, 2008-07-24 21:00 -- admin

Det var hög tid att koka ihop en ny webbsida med lite fler moderna lösningar. Sidan är i praktiken klar men det är säkert något som vi glömt. Den nya webbsidan skiljer sig från den gamla främst genom att den är tvåspråkig. De allra flesta sidorna finns både på svenska och engelska. Anledningen som ni säkert förstår är att ryktet om Pilen når allt längre utanför gamla Sveriges gränser och vi vill gärna informera om vår älskade cykel till både Charles, Isabelle och Domhildur.

Motopilar

Ganska precis mitt emellan Hultsfred och Målilla bor det en mycket finurlig man som kallas Pie med en ännu mer finurlig son. De är den där typen av människor som lever efter devisen: If it aint broken – fix it anyway. Alltså: byggandet och pillandet är ett mål i sig och en stor glädje här i livet.

Nya filmer från produktionen

Vi har byggt om i fabriken och effektiviserat produktionslinan. Bland annat har vi investerat i ett antal alldeles fantastiska ergonomiskt konstruerade monteringsverktyg – skruvdragare, mutterdragare och slående mutterdragare – från Atlas Copco. De är både lätta och bekväma att hålla och drar med exakt rätt moment. Vi har därmed kunnat sänka ljud- och vibrationsnivåerna och öka effekten i arbetet.

Besök hos BMD i Tjeckien

Pilen cykel AB tog tillfället i akt under sommaren och reste ned till Europa. Vi ville gärna besöka BMD – vår tillverkare av ekringsmaskinen i Tjeckien.

Vid tillfället renoverade de en lada till fabrik. Det var en mycket intressant resa och det är skönt att veta att det finns cykelentreprenörer i alla länder. Vi vill tacka Bob Best med familj för en storslagna gästfriheten.

Besök hos Saxil Cykler

Den 17 juli besökte vi våra goa återförsäljare i Danmark på Saxil Cykler i Köpenhamn. Butiken var mysig och äkta så där som en riktig cykelbutik ska vara. Inget bjäfs utan bara hederlig atmosfär och hantverkskunnande.

Sedan så bjöd de på grillmat och dryck på en trevlig innergård i Köpenhamn. Vi pratade om livet och om cyklar, mer cyklar och fler cyklar. Det var en magisk kväll. Tack kära vänner!

Tvåhjulsmässan i Älvsjö

Den 25-28 januari ställde vi ut på Tvåhjulsmässan i Älvsjö. Vi visste inte riktigt vad som skulle vänta oss, men vi måste säga att vi kom glada och stärkta tillbaka till Småland. Det var fantastiskt roligt att så många av våra återförsäljare kom och besökte oss och det var lika roligt att träffa nya blivande handlare.

Vi träffade också många slutkunder, som i lugn och ro kunde ställa sina frågor och provköra olika modeller. Det kändes bra att ta del av deras entusiasm och glädje. Den yngste pilen cyklisten var 11 och den äldste var 81 år gammal!

Demodag i Emmaboda

Sista mars åkte vi till Emmaboda Såg och Trädgårdsmaskiner för att delta i deras demodag. Vi visade intresserade kunder hur man bygger extra starka hjul. Många nyfikna åsåg när jag ekrade marknadens kanske starkaste hjul. Flera cyklar såldes och många är intresserade av den kommande 9-växlade Pilen Superlyx.

Husqvarna visade också upp sitt nya sortiment av gräsklippare. Vi tackar personalen och gästerna för visat intresse och trevligt umgänge.

Sidor