Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

louise.avanders blogg

Utbildning och middag med våra återförsäljare

Den 13 januari bjöd vi på Pilen in våra återförsäljare på utbildning av SRAM nav, fabriksvisning och middag i Målilla prästgård. Några dagar innan helgen fick vi hem två prototyper av Pilen Sport. Bråda dagar rådde. Alla varuprover till Pilen Sport plockades fram och sedan dess har den satts ihop och plockats isär ett otal gånger. Lördagen började vi med en fabriksvisning och information om den nya Pilen Sport. Många åsikter framfördes och den fick ett positivt bemötande. Läs mer om den trevliga tillställningen.

Galen ingenjör

I Målilla provkörs nu Pilen sport under tuffa omständigheter. Martin vill gärna testa gränserna och utsätta den nya modellen för topografiska och klimatmässiga extremförhållanden. Snötäckta vintervägar är inget problem, men vallen vid fabrikslokalen – hög som en normalstor småländsk älg – visade sig efter lite off-piståkning vara på andra sidan sportmodellens förmågor. Tur att Målilla Transport finns i Målilla och raskt kan inkallas vid nödsituationer och göra vägarna cykelbara igen. Läs mer och se ett bildspel.

Pilen Sport rullar!

Nu är det gjort! Nu är den första riktiga prototypen av Pilen Sport ihopmonterad och provkörd här i Målilla! Jag vet att det är många som är alldeles särskilt intresserade av att veta hur det kändes. Jag kan bara säga FANTASTISKT! Alldeles så snabb och lättrampad som vi har tänkt oss. Några smärre justeringar görs i skrivandets stund ute i verkstaden där Martin hårdlöder så det står härliga till. Nu ska övriga delar provas och granskas, men ni ska få en första titt!

Pilen donerar nya cyklar till SSRS på Käringön i Bohuslän

Wroomm, nu bär det iväg igen. Alltsedan förra besöket har vi längtat tillbaka till Käringön! Vi, dvs. familjen Avander och Magnus Tamelander kommer fram till hamnen i Hälleviksstrand och blir upphämtade av Sjöräddningen. Vi bestämmer med Anders och Matthias att vi ska ses på morgonkaffe ombord på båten Broström. Hotellet ligger alldeles vid hamnen och vi hinner bara lägga in våra väskor för att sedan ge oss ut och fiska krabbor. Ljumma vindar och doft av hav.

Årets företagare i Hultsfreds kommun

Idag är vi så där otroligt glada och stolta som man alltför sällan är! Vi, av alla företag i Hultsfreds kommun, har blivit utsedda till Årets företagare av föreningen Företagarna! Det känns som, ja kanske inte en bekräftelse, men… det ger näring! Det visar att vi gör något som uppskattas.

Efter en fantastisk medelhavsmeny och utdelning av näringslivsstipendium, årets UF företagare, Årets Nyetablering och Årets köpman var det dags för oss att kliva upp på scenen och ta emot blommor och diplom! Det kändes mäktigt! Ett stort tack till Hultsfreds kommun och Företagarna för denna ära och utmärkelse!

Full fart mot Västkusten och Sjöräddningssällskapet RS Käringön

Full fart mot Västkusten! Ett för mig nästan okänt landskap. Strålande solsken, omkring 20 grader skulle jag tro. Familjen är med för att besöka Sjöräddningssällskapet på Käringön. Vi åker igenom det idylliska samhället Hälleviksstrand och framme vid kajen ligger sjöräddningsbåten och väntar på oss. Barnen tindrar i kapp med solen när Anders berättar om båtens 1000 hästkrafter och olika uppdrag som de har varit ute på. Väl framme på ön inkvarterar vi oss på Hotell Käringön och blir mottagna med öppna armar. Barnen ville fiska och fick låna håvar av kocken. Att besöka Käringön och den skärgården är som att komma till ett annat land! Klicka på "Läs mer" för hela solskenshistorien!

Galna gotlandscyklisterna igen!

Kommer ni kanske ihåg vår gotländska riddare som cyklade från Gotland, via Målilla och hela vägen till Gibraltar? Bengt-Åke Rundqvist och Thomas Ardin gillar fortfarande varmare breddgrader och har begett sig till Italien för att slå nya hastighetsrekord i nedförsbackarna. Rekordet från Spanien ligger på 62 km i timmen – och då blev ändå Pilencykeln som hade hastighetsmätare omkörd!

Stig Nilssons Cykelaffär i Kalmar

Den 9/9 gjorde vi på Pilen ett besök hos Stig Nilssons Cykelaffär i Kalmar. I år har Hasse, Kenneth, Lasse och Christoffer hittills sålt 110 Pilencyklar. Detta ville vi fira med att bjuda på mackor med hamburgare och stekta ägg. Det är alltid lika roligt att besöka våra cykelhandlare och få ta del av deras erfarenheter. Sådana tips är guld värda och många är de duktiga cykelhandlare som har hjälpt oss att förfina Pilencykeln till vad den är idag – den bästa brukscykeln.

Pilen i Milano

En kall aprildag lämnade jag Målilla för att besöka ett blommande Milano. Jag hämtades av vår återförsäljare och gode vän Simone för att sedan åka hem till hans familj. Där bjöds jag på den godaste risotto jag någonsin ätit!

Motopilar

Ganska precis mitt emellan Hultsfred och Målilla bor det en mycket finurlig man som kallas Pie med en ännu mer finurlig son. De är den där typen av människor som lever efter devisen: If it aint broken – fix it anyway. Alltså: byggandet och pillandet är ett mål i sig och en stor glädje här i livet.

Tvåhjulsmässan i Älvsjö

Den 25-28 januari ställde vi ut på Tvåhjulsmässan i Älvsjö. Vi visste inte riktigt vad som skulle vänta oss, men vi måste säga att vi kom glada och stärkta tillbaka till Småland. Det var fantastiskt roligt att så många av våra återförsäljare kom och besökte oss och det var lika roligt att träffa nya blivande handlare.

Vi träffade också många slutkunder, som i lugn och ro kunde ställa sina frågor och provköra olika modeller. Det kändes bra att ta del av deras entusiasm och glädje. Den yngste pilen cyklisten var 11 och den äldste var 81 år gammal!

Ny modell Pilen Superlyx

Under maj månad kommer Pilen att lansera en ny modell, Pilen Superlyx.

Denna exklusiva modell kommer att utrustas med SRAM:s 9-växlande nav, Schwalbe Big Apple-däck med reflexsida och Kevlarförstärkning samt en exklusiv sportig Brookssadel.

Vi visade den nya modellen på Tvåhjulsmässa i januari, och den blev en omedelbar succe.