Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

martin.avanders blogg

Gäddan the Movie

Vår fotograf och galna amatörfilmare Magnus dokumenterade när vännen Janne – Uppsalas största gäddfiskare och tillika flerårig Pilencykelägare – drog på höstfiske. Då packar han sin väska full med rejäla smörgåsar med leverpastej och tar sin Pilencykel och drar ned till Ekoln och fjärden Gorran söder om Uppsala. Filmen heter Rejäla doningar, men kallas också bland dess beundrare för Gäddan the Movie.

Nya filmer från produktionen

Vi har byggt om i fabriken och effektiviserat produktionslinan. Bland annat har vi investerat i ett antal alldeles fantastiska ergonomiskt konstruerade monteringsverktyg – skruvdragare, mutterdragare och slående mutterdragare – från Atlas Copco. De är både lätta och bekväma att hålla och drar med exakt rätt moment. Vi har därmed kunnat sänka ljud- och vibrationsnivåerna och öka effekten i arbetet.

Besök hos BMD i Tjeckien

Pilen cykel AB tog tillfället i akt under sommaren och reste ned till Europa. Vi ville gärna besöka BMD – vår tillverkare av ekringsmaskinen i Tjeckien.

Vid tillfället renoverade de en lada till fabrik. Det var en mycket intressant resa och det är skönt att veta att det finns cykelentreprenörer i alla länder. Vi vill tacka Bob Best med familj för en storslagna gästfriheten.

Besök hos Saxil Cykler

Den 17 juli besökte vi våra goa återförsäljare i Danmark på Saxil Cykler i Köpenhamn. Butiken var mysig och äkta så där som en riktig cykelbutik ska vara. Inget bjäfs utan bara hederlig atmosfär och hantverkskunnande.

Sedan så bjöd de på grillmat och dryck på en trevlig innergård i Köpenhamn. Vi pratade om livet och om cyklar, mer cyklar och fler cyklar. Det var en magisk kväll. Tack kära vänner!

Demodag i Emmaboda

Sista mars åkte vi till Emmaboda Såg och Trädgårdsmaskiner för att delta i deras demodag. Vi visade intresserade kunder hur man bygger extra starka hjul. Många nyfikna åsåg när jag ekrade marknadens kanske starkaste hjul. Flera cyklar såldes och många är intresserade av den kommande 9-växlade Pilen Superlyx.

Husqvarna visade också upp sitt nya sortiment av gräsklippare. Vi tackar personalen och gästerna för visat intresse och trevligt umgänge.