Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

Företaget Pilen cykel AB

Pilen Cykel AB är ett familjeföretag i Småland som byggt cyklar sedan 1998. Vi har utvecklats från ett väldigt litet företag med 2 personer i produktionen till 5 personer. Mer behövs inte. Är det inte fantastiskt?

img_0147_248.jpgProduktionslinjen och arbetsmetodiken är helt och hållet planerad samt konstruerad av huvudingenjör och grundare Martin Avander. Inställning och programmering av de avancerade ekrings- och riktningsmaskinerna, upprättandet av arbetsstationer med hydralikverktyg för momentdragning samt montering av komponenter är delar av en slimmad och mycket effektiv process som kan skötas av ett fåtal kompententa medarbetare. Alla jobbar med allt på Pilen. Det gör jobbet roligare och håller kvaliteten hög och jämn.

Pilen må vara ett litet företag, men vi vill gärna räkna in våra kära återförsäljare i gemenskapen. Utan dem skulle det inte gå så bra som det har gör. En riktig återförsäljare – en cykelhandlare av den gamla skolan – kan förklara varför det är bra med inkapslade nav, rostfritt stål, krommolybdenstål i ramarna och demonstrera på vilket sätt Pilen är en unik cykel. Vi är rädda om våra återförsäljare och kramar dem och hälsar på dem när vi kan. När Pilen firade fem år bjöd vi in alla dessa svenska och danska godingar och höll kalas i Målillas gamla prästgård. Vi ler fortfarande vid minnet.

HANTVERK PÅ TVÅ HJUL

Pilen utvecklas och monteras helt och hållet i Sverige. Vi brukar säga: "Våra cyklar är ett hantverk på två hjul". Vår ambition är att göra den bästa och mest prisvärda klassiska cykeln – inte att bli en stor tillverkare. Du tror att det är en marknadsföringsfloskel? Det är det inte.

2011 lanserade vi Pilen Sport och Pilen Special som ett komplement till vår Pilen Lyx. Under 2013 presenterade vi Pilen Supersport med skivbromsar och exklusiva komponenter och tillval. Vi arbetar kontinuerligt med att göra cykeln bättre och gammal hantverksanda genomsyrar vårt arbetssätt där varje del av cykeln är monterad för hand och kontrollerad in i minsta detalj. Det är inte effektivt – det erkänner vi gärna – men vi älskar vårt jobb, och den kärleken kommer dig till del när du sätter dig på en Pilencykel. Det lovar vi.

Martin, Louise, Magnus, Martin, Anette på Pilen Cykel AB