Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

Vi besökte Flygdagen på Hultsfreds flygplats

tis, 2009-08-04 11:42 -- admin

Dagen efter motorns dag tog Martin, Magnus och barnen Landrovern till Hultfreds flygplats och flyguppvisningen som har något så orhört exotiskt som en äkta flygande Vickers Supermarin Spitfire på programmet. Det blev en liten film och några fina fotografier på skönheterna.

På programmet stod bland annat, förutom Spitfiren, en North American F-51D Mustang, en De Havilland Tiger Moth, en De Havilland DH 100 Vampire, en YAK-52 och en Sk 16 – North American T-6 Texan.

Mullret från Mustangens och Spitfirens Packard Merlin V12-motorer fick det att resa sig på alla gamla flygentusiasters huvuden och armar. Piloterna var far och son Gerhardt och vi fick se både soloflygningar och rote – en grupp om två flygplan.

Filmen visas i hög kvalitet i grundläge. Har du mindre bra bredbandshastighet kan du klicka så den röda knappen HD släcks i filmens kontrollpanel (HD-knappen dyker upp först efter att du startat filmen) – alternativt pausa filmen efter att du startat den så den hinner hämtas hem. Knappen till höger om HD-knappen låter dig titta på filmen i helskärmsläge.

Svenska