Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

Jakten på den perfekta Sporten

2010_04_29_015194_0.jpgDe två senaste veckorna som gått har varit hektiska. Vi har många order som måste bli färdiga innan semestersverige får allt att sakta in. Det har blivit många sena kvällar och tidiga morgnar på Pilenfabriken i Målilla.

Midsommarhelgen är över och det var egentligen då vi hade förhoppningen om att kunna visa upp den färdiga prototypen av Pilen Sport. Det är bara att återigen acceptera att det tar längre tid än man tror att bestämma sig för vilka egenskaper och körställning en ny modell ska ha och sedan utveckla dem till fulländning. Att därefter hitta delar till en ny typ av cykel är minst lika svårt. Pilen Sport ska ha den vanliga Pilens alla goda egenskaper. Urstarka hjul, kvalitet i alla delar och vara lätt att sköta.

De första femtio ...

Nu har jag lämnat fabrikslokalen, sitter i hammocken och vet något som ingen annan vet. De första 50 ramarna är på väg. Om tre veckor är de här. Nya prover på skärmar, kedjeskydd och styrstammar kommer till oss på fabriken nästa vecka. Då är vi riktigt nära. Förhoppningen är att den ska lanseras i sommargrönt och ferrarirött i slutet av augusti.

De första prototyperna är duktigt provkörda. Anette som jobbar på Pilen har testat damcykeln på Halvvättern med bravur. Dam och herrmodell har gått uppför sega Smålandsbackar och långa utförslöp i Målillatrakterna dessförinnan. Det har känts bra. Lusten att cykla mera och långt har ökat hos alla testkörare och det är det som är tanken med Sporten. Att locka till utmaning. Ingen tävlingscykel men en härligt livlig och livsbejakande cykel. Ska du cykla en eller två mil till jobbet så är Pilen Sport för mig det självklara alternativet. Det var banne mig länge sedan det var så roligt att cykla!

Dela

Svenska