Sport & Sport Special


Pilen Sport är frisk i fartvinden med lång angenäm eftersmak. Du njuter en upplevelse och slankare linjer med mer framåtlutad körställning.

Pilen Sport är en stilfull och elegant klassisk cykel med sportiga linjer. En charmerande snabb svenskbyggd bruks- och stadscykel med skön retrostil. Pilen Sport är inspirerad av de oförstörbara svenska sportcyklarna från 70-talet som många minns med förtjusning. Pilen Sport kan självklart utrustas med korg fram.

Om Pilen Lyx är den starka, spänstiga och pålitliga klassiska cykeln så är Pilen Sport den ungdomliga, smidiga och snabba klassiska cykeln från Pilenfabriken. Och en Pilen är alltid en Pilen. Du kommer att känna igen känslan av kvalitet när du provkör den. Med en Pilen Sport blir cykelpendlandet till jobbet ett rent nöje och du kommer fram osvettig och utan stänk ifall regnskuren överraskar dig. Cykeln har en elegant pakethållare i aluminium samt smala stänkskärmar i rostfritt stål.


Gaffeln förtjänar extra uppmärksamhet. Det är en gaffel med gjuten gaffelkrona, lödda gaffelben och en spänstighet som bara denna typ av gaffel erbjuder. Känns det? Ja det gör det. Provkör en Sport, kom upp i fart och gör lite svängar. Den är exakt och responsiv och känns både smidig och säker. Gaffeln är egentligen för exklusiv för en cykel i Pilens prisklass. Men vi kunde inte låta bli. Den är så förbenat vacker. Däcken är Schwalbe Marathon Racer – lättrullande och punkteringsskyddade däck som klarar högt däcktryck och även passar till välvuxna människor. Fälgarna är Pilens superstarka anodiserade dubbelbottnade aluminiumfälgar med silver eller matt svart finish.

De som är sportiga till sinnet kommer att finna att Pilen Sport är mer anpassad för ändamålet är en vanlig Pilen Lyx. Du själv eller din cykelhandlare kan plocka bort delar om du känner för att färdas extra lätt eller vill använda din Sport för träning och extralånga dagsturer. Pakethållare, stänkskärmar och lås är enkla att ta bort, av hög kvalitet och väl värda att spara. Du väljer själv hur fräsig din Pilen Sport ska vara.

Tillgängliga färger

Vissa färger kan innebära längre leveranstid än normalt. Hör med din återförsäljare.

Pilen Sport finns med fyra alternativ framnav

 1. Shimano rullbroms, navdynamo och starkt lysande framlyse med LED-lampa.
 2. Shimano rullbroms och ett litet smidigt batterilyse på styret.
 3. Shimano hydraulisk skivbroms, navdynamo och starkt lysande framlyse med LED-lampa.
 4. Shimano hydraulisk skivbroms och ett litet smidigt batterilyse på styret.

Pilen Sport med navdynamo är mer praktisk och du behöver inte byta batteri i framlampan. Det är cykeln för dig som cyklar mycket i ur och skur, dagsljus och skymning. Pilen Sport med rullnav utan navdynamo är cykeln för dig som sällan cyklar i mörker och kanske vill lätta din Pilen Sport genom att ta bort stänkskärmar och pakethållare. Pilen Sport med skivbroms fram är för den som cyklar i kuperad terräng eller vill imponera på vännerna.

Pilen Sport passar med korg eller pakethållare fram

Välj från korgarna och frampakethållarna längst ned på sidan. Den kan också utrustas med tillvalet täckande kedjeskydd.

Vill du ha skivbromsar både fram och bak ska du titta på Pilen Supersport. Det är i princip samma förträffliga ram som Pilen Sport, men ramen har vertikala drop-outs (fästen för hjulen) som är ett krav då skivbromsoken är fästa i ramen och gaffeln och därför inte får flyttas som det kan med en cykel med bromsen på eller inuti navet.

Varför du ska välja en Pilencykel

Det första och starkaste argumentet är utan tvekan att du får väldigt mycket cykel för pengarna. Pilen har bara en handfull anställda och alla i företaget klarar att bygga ihop en cykel med kvalitet in i minsta detalj. Produktionen sker i den effektiva och anpassade produktionslinje som Pilen byggt helt på egen hand och som ständigt förbättras. Du kan välja utrustningsnivå på samtliga modeller. Vill du ha en brukscykel med bara det nödvändigaste eller kosta på lite extra så har du med Pilen chans att komponera din egen personliga cykel. Oberoende av vilken modell och utrustningsnivå du väljer så får du en cykel som ger ett långsiktigt förnöjsamt ägande. Jämför gärna både körkänslan och utrustningsnivån med andra cykelmärken. Cykeln känns snärtig, rask och roligare.

Skräddarsy en Sport och få en Sport Special

Med handen på hjärtat kan vi berätta att vi säljer ganska få cyklar i standardutförande jämfört med mängden Special som rullar av bandet. En bra cykel är något man vill kunna trivas med och tycka om, känna sig stolt över och ha en god relation till – estetiskt, tekniskt och ekonomiskt. Därför öppnar Pilen med glädje stora famnen och anammar kundernas kreativitet. Det är vettigt för alla inblandade. Kunden får sin egen Pilen att tycka om och Pilen får fler vackra Pilencyklar och ägare som tillsammans rullar runt i världen och bär munter vittnesbörd. Ett ömsesidigt gott utbyte som det ska vara.

Sport Special är en Sport där du valt utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Du kan till exempel välja:

 • Hydraulisk skivbroms fram. Med eller utan navdynamon.
 • Rödlackerade fälgar.
 • Brun korg eller frampakethållare.
 • Bruna och vita däck. Schwalbe Road Cruiser.
 • Däck Schwable Kojak. Slicks d.v.s. däck utan mönster.
 • Sadel Montegrappa Canard och Canard Italia.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.

Sport Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. Exakt prisuppgift får du av din handlare.

Vad kommer cykeln att kosta?

Prislistor för cyklar och tillval finns längst ned på sidan. För att tilltala din kreativa och ekonomiska sida har vi byggt prismodulen Prisberäkningsverkstad där du kan se och konfigurera din egen speciella cykel och sedan skicka prisberäkningen till dig själv. Obs. Där visas med fina bilder de olika tillvalen men icke det slutgiltiga utseendet för hela cykelkompositionen.
Prisberäkningsverkstad

Vi ber ödmjukt om förståelse för denna något invecklande procedur där tillval och pris inte visas i samma system. Att underhålla konfiguratorer där hundratals variationer av cyklars utseende och bestyckning visas är för ett litet familjeföretag som Pilen helt övermäktigt. Vi koncentrerar oss hellre på att bygga goda och prisvärda cyklar åt dig. Provkör de två olika modulerna. De är lättanvända och gör mycket gott för fantasin och för beslutsprocessen.

Leveranstid

Pilen bygger och levererar cyklar allt eftersom ordrar kommer in. Lackering av ramar sker enligt ett rullande färgschema. Normal leveranstid är 1-2 veckor.

Modell
Leveranstid
Lyx damNormal
Lyx herrNormal
CityJuni 2018
Sport damJuni 2018
Sport herrNormal
Supersport damJuni 2018
Supersport herrNormal