Detta är Pilens gamla webbsida. Informationen är inaktuell. Vänligen besök Pilens färska hemsida.
This is Pilen's old site. Information is outdated. Please go to Pilen's brand new site.

Kärnfullt hantverk på två hjul

Pilen är en klassisk svensk cykel med rena linjer och smakfull design byggd för riktiga cykelälskare

Pilen tillverkar brukscyklar med exklusiva krom-molybdenstålramar. Den klassiska ramen i högklassigt stål upplever just nu en välförtjänt renässans i cykelvärlden och människor vänder sig bort från billiga aluminiumcyklar och medelmåttiga cyklar med välkända namn. Känslan hos en Pilencykel glömmer man aldrig. Trygg och samtidigt spänstig. Cyklarnas rostskydd är helhjärtat och komponenterna är utvalda med kompetens och erfarenhet. En cykel från Pilen blir ofta en livslång kamrat. Är du redo att bli cykelkär? Då rekommenderar vi en provtur.

Pilens cyklar handlar om kärlek – till cyklandet, hantverket, materialet och människorna som använder cyklarna.

Pilens cyklar tillverkas i Gamleby. Det är en småskalig produktion i ett familjeföretag med personligt engagemang. Martin och Louise Avander byggde produktionslinjen från grunden och är delaktiga i varje cykel.

Provkör vår byggmodul!

För att underlätta för kreativa cykelälskare har vi tagit fram en byggmodul där du kan komponera utseende och utrustningen på en Pilen Lyx och Lyx Special och ge din cykel en personlig prägel.
Pilen Cykel AB

Läs mer om vår byggmodul

 

Pilen Cykel AB

 

Ställ bilen – ta FirmaPilen!

Pilen bygger företags- och reklamcyklar för moderna och miljömedvetna företag med er egen profilfärg. Med en fin företagscykel kan du framhäva ditt företag lite extra. Frisk luft och hälsosam hjärtverksamhet är ren och rullande friskvård när personalen gör småärenden, sköter kundleveranser, cyklar till möten eller skjutsar chefen till tåget. Läs mer om FirmaPilen här.
Firmapilen

Firmapilen

 

Produktionsfilm

Pilens cyklar monteras i fabriken i Gamleby i vår egenhändigt byggda produktionslinje. En effektiv produktion ger en bättre cykel till ett vettigt pris.

Formulär Pilen Lyx Special för återförsäljare

Beställningsformuläret är avsett för för Pilens återförsäljare. Privatkunder kan dock, om de finner det lämpligt, fylla i och e-posta denna blankett till sin lokala Pilen-återförsäljare och få ett prisförslags. Privatkund kan inte skicka detta formulär till Pilens fabrik direkt. Vi kommer att ignorera sådana filer. En privatkund kan också fylla i och skriva ut denna blankett och ta den till en Pilen återförsäljare eller en cykelbutik som du tycker bör erbjuda Pilen cyklar.

Formulär Pilen Sport för återförsäljare

Beställningsformuläret är avsett för för Pilens återförsäljare. Privatkunder kan dock, om de finner det lämpligt, fylla i och e-posta denna blankett till sin lokala Pilen-återförsäljare och få ett prisförslags. Privatkund kan inte skicka detta formulär till Pilens fabrik direkt. Vi kommer att ignorera sådana filer. En privatkund kan också fylla i och skriva ut denna blankett och ta den till en Pilen återförsäljare eller en cykelbutik som du tycker bör erbjuda Pilen cyklar.

Pilen Lyx

lör, 2011-05-14 15:21 -- admin

Pilen Lyx är en klassisk svensk cykel byggd med sund ingenjörskonst och kärlek för att gå lätt både på landsvägar och skogsvägar

Det är en gedigen och spänstig klassisk cykel med exklusiv och elegant ram i krom-molybdenstål, bred fjädrad lädersadel och upprätt körställning. Med extra kraftiga ekrar, dubbelbottnade fälgar och en stark pakethållare tål den även mycket packning.

Pilen Lyx Special

mån, 2011-05-16 21:10 -- admin

Pilen Lyx Special kallar vi det när du skräddarsyr en Pilen Lyx med eget färgval och komponenter till din alldeles egen speciella vän på vägen – Pilen Lyx Special

Pilen Lyx Special är alltså inte en egen modell. Den utgår från Lyx-modellens ram och gaffel och du kan välja färger, sadlar, tillbehör och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar med vita eller bruna däck och fina ringklockor är det mest populära valen.

Pilen Sport

ons, 2011-09-21 13:45 -- admin

Pilen Sport är en lättare men fortfarande stark och spänstig cykel för aktiva människor som prioriterar smidighet och elegans främst.

Pilen Sport är inspirerad av de oförstörbara och rejäla sportcyklarna från 70-talet som många minns med förtjusning och inte så få har kvar i cykelförrådet. Det är en sportig klassisk cykel, tidslöst ren och klassisk i sin utformning och passar både i helg och söcken. Pilen Sport kan självklart även utrustas med tillvalen korg fram och täckande kedjeskydd.

Pilen Supersport

tors, 2012-11-08 09:35 -- admin
Pilen Supersport Shimano Alfine 11
Pilen Supersport

Supersport är Pilens mest avancerade klassiska sportcykel. Den tydligaste skillnaden jämfört med Sport-modellen är att den kan utrustas med skivbromsar bak och fram och exklusiva växelalternativ som det mycket välrenommerade baknavet Shimano Alfine 11 växlar.

Pilen Supersport är framtagen för den passionerade cykelälskaren. Supersporten har en mer sofistikerad ram, jämfört med den vanliga Sport-modellen, med vertikala drop-outs för bakhjulet som medger användning av skivbromsar, mässingslödda fästen för utanpåliggande växelförare (derailleur) och kedjesträckare. Pilen Supersport kan utrustas med exklusiva navet Shimano Alfine 11 växlar som kräver skivbroms, eller utanpåliggande växelkrans och derailleur. Det kan inte Pilen Lyx, Special eller Sport.