Skötselråd

Din Pilen Cykel kommer att hålla och vara fin längre om du sköter om den. Tänk på att det är ett fordon och bör därför regelbundet kontrolleras för att vara trafiksäkert. Ge akt på missljud och skrammel. Det är en mycket bra idé att regelbundet lämna in cykeln till en fackman för service och kontroll.

Första service efter 30 mil

Efter en månads användning eller ca 30 mil bör alla skruvar kontrolleras och efterdras samt funktionella delar ses över.

Kedjan ska vara smord

Kedjan ska hållas väl smord och sträckt. Använd olja eller kedjespray. Spänn kedjan om den blivit slapp. Spelet mitt på kedjan ska vara 10-20 mm.

Däcken ska vara pumpade

Däcken ska ha rätt lufttryck för att cykeln ska rulla lätt och minska risken för punktering. Max tryck anges på däckssidan. Byt slitna däck.

Sköt om lädersadeln

Smörj in lädersadeln och sköt den som ett par fina skor. Först är den hård men sadeln blir snart inkörd och skön. Smörj med läderfett två gånger per år.

Renlighet är en dygn

Håll cykeln ren och fri från salt för att undvika rost, särskilt runt nav och vevparti. Förvara cykeln under tak och låst.

Tvätta din cykel varsamt

Tvätta inte cykeln med högt vattentryck då nav, bromsar och lager kan skadas. Använd inte avfettnings- eller lösningsmedel på lacken