Pilen GTV

Exklusiv klassisk cykel

Pilen GTV är vår mest avancerade klassiska sportcykel med 11 växlar. GTV-modellen har en avancerad ram med tunna cromoly-rör och hydrauliska skivbromsar både fram och bak.

 • Extra lätt och stark ram i cromoly 4130
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Exklusiva växelalternativ
 • Vevlager Tange
 • Ramfäste för flaska
 • Normalbred sadel B17
 • Däck Schwalbe Racer
 • Godkänt lås Abus
 • Godkänd belysning
 • Utsökt rostskydd
 • Skräddarsys som GTV Special
 • Tillgänglig i Pilens alla standarfärger (viss leveranstid)

Klassisk exklusiv cykel

Pilen GTV är vår toppmodell – en stilfull och exklusiv klassisk cykel med en ny mer sofistikerad ram. En snabb svenskbyggd touring- och stadscykel med racingkänsla. GTV är byggd för cyklisten som gärna unnar sig en rullande guldkant i tillvaron och vill äga en cykel med bästa kvalitet. Utflykterna eller pendlandet till jobbet blir ett stilfullt fartfyllt nöje. På vägen är GTV härligt livlig och körglad tack vare den nya ramen med brantare ramvinklar. Cykeln är gediget byggd, pålitlig och vacker att se på. En cykel från Pilen blir ofta en livskamrat. Är du redo att bli cykelkär? Då rekommenderar vi en provtur.

Och du kan få den som du vill: en Pilen GTV Special!

In i minsta detalj

GTV har en ny avancerad ram med tunnare rörgods i krom-molybdenstål som efterhandlats med värme för få extra styrka. GTV har vertikala drop-outs för bakhjulet som medger användning av skivbromsar och mässingslödda fästen för utanpåliggande växelförare (derailleur) och kedjesträckare. Pilen GTV kan beställas med exklusiva navet Shimano Alfine 11 och skivbroms. Alternativt utanpåliggande Shimano SLX 11-växelkrans, derailleur och skivbroms. Cykeln är utrustad med extra starka rostfria ekrar, dubbelbottnade fälgar, en elegant pakethållare i aluminium samt smala stänkskärmar i rostfritt stål. Däcken är Schwalbe Marathon Racer – lättrullande och punkteringsskyddade däck som är godkända för högt däcktryck.

Pilen GTV egenskaper

Bekvämlighet
Du trivs bäst i en sportig vägvinnande körställning
Lastvänlighet
Du får med dig väskan och lite till
Fräsighet
Du cyklar med fart och fläkt och tycker om snabba cyklar
Prisläge
Det är en svenskbyggd cykel med fina komponenter och mycket cykel för pengarna

Tillgängliga färger

Växelalternativ

Pilen GTV kommer i två huvudsaklig varianter när det gäller baknav och växellösning. Den lyxiga och underhållsfria GTV med Shimano Alfine 11 inbyggda växlar i baknavet. Och den racinginspirerade GTV med Shimano SLX 11 utanpåliggande växlar. Båda modellerna har hydrauliska skivbromsar.

Pilen GTV är Lyxigt välutrustad som standard

Shimano Alfine 11

Alfine 11 är Shimanos mest avancerade växelnav med hela 11 tyst arbetande inbyggda växlar. Navet är helt kapslat och arbetar i smörjande oljebad. Alfine 11 finns bara med skivbroms.

Shimano SLX derailleur och kassett 11

Shimano SLX 11

Shimano SLX 11 är en kvalitetsväxel med växelkrans anpassad för mångsidigt cyklande. Växlarna är inte skyddade mot väder och vind och kräver kärleksfull rengöring och omsorg med olja då och då.

Pilen GTV är Lyxigt välutrustad som standard

frame-2018-500

Ram Cromo 4130

Nya Pilen GTV har en ny och extra lätt och stark ram i krom-molybdenstål med reducerade godstunna rör, flaskfäste på nedåtröret och mässingslödda detaljer.

1952472_1.eb64

Framnav alt 1

Shimano framnav DH-3D37-QR för skivbroms med inbyggd navgenerator som driver cykeln framlampa. Generator 6V 3W.

01-deore-hub

Framnav alt 2

Framnav Shimano Deore för skivbroms. Ingen inbyggd generator. Cykeln utrustas med batterilyse fram.

tange-ln7922-r12-500

Vevlager Tange

Vevlager Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa. Utsökt rull, känsla och livslängd.

brakes-shimano-M615

Shimano M615

Hydraulisk skivbromsar med a bromsok Shimano Deore M615. Bromsskivorna från Shimano.

tange-seiki-levin1500-500

Styrlager Tange 1500

Styrlager Levin Alloy 1500. Lätt och stark konstruktion i duralaluminium med kulor i cromo-stål och polerande rullbanor.

Klocka Suzu Alloy

En vacker Suzu Alloy från japanska Crane Bells med aluminiumklocka, mässingsmutter och fjäderplingare.

02-primergo-dd14

Handtag DD14

Ergonomiska handtag Herrmans Primergo DD14 med kork och extra skönt stöd för handflatan.

Marathon Racer Tyres

Däck Schwalbe Racer

Performance Line 40-622. Rullar lätt och är punkteringsskyddat. Klarar att pumpas hårt max: 6,5 bar.

Pedal Marwi SP-2150

Pedaler Marwi SP-2150

Pedaler Marwi SP-2150. Pedalkorg ett stycke CNC-fräst aluminum. Axel av krommolybdenstål. Kvalitetskullager. Storlek: 99 x 72 mm. Vikt: 314 gram/par.

Generös standardutrustning

Observera att alla Pilen GTV utrustas med rostfria stänkskärmar, pakethållare i aluminium, godkänd belysning och godkänt lås och det ingår i priset.

Skräddarsy en GTV och få en GTV Special

Din GTV vill du trivas med och tycka om, känna dig stolt över och ha en god relation till. Därför öppnar Pilen med glädje stora famnen och anammar kundernas kreativitet när de skräddarsyr sin personliga Pilen. Kunden får sin egen Pilen att tycka om och Pilen får fler vackra Pilencyklar som rullar runt i världen och bär munter vittnesbörd.

GTV Special är en GTV där du valt färger och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar och vita och bruna däck är populära val. Flera cykelhandlare har också tagit fram egna modeller. Du kan till exempel välja:

 • Helfärgad eller valfri färgsättning med ram och stänkskärmar i valfri tillgänglig Pilenfärg (viss leveranstid) +400 kr.
 • Rödlackerade fälgar.
 • Bruna och vita däck.
 • Sadel Brooks B17 Special eller i konstläder.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.

GTV Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. 

Varför en Pilencykel

Det första och starkaste argumentet är utan tvekan att du får väldigt mycket cykel för pengarna. Pilen har bara en handfull anställda och alla i företaget klarar att bygga ihop en cykel med kvalitet in i minsta detalj. Produktionen sker i den effektiva och anpassade produktionslinje som Pilen byggt helt på egen hand och som ständigt förbättras.

Du kan välja utrustningsnivå på samtliga modeller. Vill du ha en brukscykel med bara det nödvändigaste eller kosta på lite extra så har du med Pilen chans att komponera din egen personliga cykel. Oberoende av vilken modell och utrustningsnivå du väljer så får du en cykel som ger ett långsiktigt förnöjsamt ägande. Jämför gärna både körkänslan och utrustningsnivån med andra cykelmärken. Cykeln känns snärtig, rask och roligare.

Vad kommer cykeln att kosta?

Prislistor för cyklar och tillval finns längst ned på sidan. För att tilltala din kreativa och ekonomiska sida har vi byggt Prisberäknings­verkstad där du kan se och konfigurera din egen speciella cykel och sedan skicka prisberäkningen till dig själv eller en återförsäljare av Pilen. Obs. Där visas med fina bilder de olika tillvalen men icke det slutgiltiga utseendet för hela cykelkompositionen. Prisberäkningsverkstad
Vi ber ödmjukt om förståelse för denna något invecklande procedur där tillval och pris inte visas i samma system. Att underhålla konfiguratorer där hundratals variationer av cyklars utseende och bestyckning visas är för ett litet familjeföretag som Pilen helt övermäktigt. Vi koncentrerar oss hellre på att bygga goda och prisvärda cyklar åt dig. Provkör de två olika modulerna. De är lättanvända och gör mycket gott för fantasin och för beslutsprocessen.

Fler delikata detaljer

 1. Exklusiv ram med kaxiga vinklar byggd med rör i krom-molybdenstål kvalitet 4130. En dyrare och snärtigare stålkvalitet som efter svetsning behandlas med värme för att metallen ska återfå sin starkaste kristallina struktur och svetsfogarna bli ett med ramen. Ramen är lätt, stark och mer spänstig med förhöjd körupplevelse. Testkör och upplev skillnaden. Ramen är svetsad med TIG-svetsning. En långsam svår svetsteknik som ger starka tunna fogar. Ramdetaljerna är hårdlödda med mässingslod. Riktigt hantverk är vackert och ger bäst köregenskaper.
 2. Ramens topprör och undre ramrör är av reducerad modell. Det betyder att godstjockleken är tunnare mitt på röret för att spara vikt 0,9–0,6–0,9 mm.
 3. Elegant gaffel med gjuten stålkrona. Gaffelben i krom-molybdenstål 4130. Gaffelbenen är hårdlödda till den gjutna gaffelkronan med mässingslod. Riktningsstabil och följsam.
 4. Hydrauliska skivbromsar Shimano SLX Deore fram och bak. Skön och lättdoserad bromsverkan.
 5. Styrlager Tange Levin 1500 Alloy i duralaluminium.
 6. Klocka Crane Bell Suzu Alloy. Fjädrande kläpp, polerad klocka och välljudande ton.
 7. Marknadens kanske bästa hjul med dubbelbottnade fälgar, riktade ekerhål, öljetter och kraftiga ekrar i rostfritt stål. I bakhjulet är ekrarna dessutom av reducerad modell.
 8. Vevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa.
 9. Stänkskärmar, skärmstag och alla muttrar och skruvar är av rostfritt stål 18/8.
 10. Riktig lädersadel i färgen svart, brun eller honung från Engelska Brooks. Sadel i konstläder finns som alternativ.
 11. Pålödda fästen för flaskhållare både på sadelröret och nedre ramröret. Perfekt för långa turer.
 12. Smäcker och stilren pakethållare i aluminiumlegering.
 13. Handtag Herrmans Primergo kork.
 14. Pedaler Marwi SP-2150. Pedalkorg ett stycke CNC-fräst aluminum. Axel av krommolybdenstål. Kvalitetskullager. Vikt: 314 gram/par.

 • Sadel Brooks B17 läder för en något framåtlutande körställning. En sportig klassiker.
 • Vill du ha en sadel i konstläder finns Montegrappa Canard i svart, brun eller honung.
 • Stänkskärmar i rostfritt stål.
 • Marknadens kanske bästa hjul med dubbelbottnade fälgar, riktade ekerhål, öljetter och ekrar i rostfritt stål. Välj fritt mellan svartanodiserade eller silveranodiserade fälgar.
 • Roterande kedjeskydd som täcker kedjehjulet fram (men inte kedjan till bakhjulet).
 • Däck svarta Schwalbe Marathon Racer Performance Line 622-40 med reflexsidor.
 • Handtag Herrmans Primergo kork.
 • Klocka Crane Bell Suzu Alloy i aluminium.
 • Sidostöd Atran Moove i aluminium.
 • Godkänt lås från Abus säkerhetsklass 9.
 • Godkänd belysning.
 • Nästan rakt Sport-styre eller klassiskt dubbelböjt Roadster-styre
 • Navgenerator inbyggt i framnavet som driver framlampan. Alternativet batterilampa fram och nav utan navgenerator (obs prisskillnad).

Styrlager från Tange

Pilen GTV har som standard ett exklusivt styrlager i duralaluminium, aluminiumlegering kvalitet A7075-T6, från legendariska japanska Tange som endast väger 121 gram. Styrlagret har hög tillförlitlighet, högglanspolerade kullagerbanor i krommolybdenstål, väderskyddat, har lättat gods i icke-belastade områden, är godkänd av NJS – (Nihon Jitensha Shinkōkai) Japan Bicycle Promotion Association – och framför allt, har en känsla som är svår att beskriva men mycket lätt att uppskatta. Man blir glad helt enkelt. Det är tillverkat i Japan.

Handtag Herrmans Primergo “Hajfenorna”

På fabriken kallar vi dem hajfenorna. Vissa tycker de är ser konstiga ut. Andra att de är uppseendeväckande snygga. I Primerogos fall följer formen funktionen. De har karaktär helt klart tycker de är suveräna. Handtagen är tillsammans med sadel och trampor gränssnittspunkterna mellan förare och cykel och är kritiska för att få en skön körställning. Den breda formen i handtagets yttre avlastar det tryck som du med handloven och handflatan lägger på handtaget. Det är speciellt viktigt när du har en framåtlutad körställning. Den större ytan ger mindre tryck. Sedd från sidan är Primergo-handtagets ytterändar droppformade, med droppens rundning riktad framåt. Den ekologiska korken gör dem halkfria och svala på sommaren. De som inte vill ha Primergo-handtagen kan välja fritt från de andra handtagen som finns tillgängliga.

Klocka Suzu Alloy

På Pilen GTV sitter det en japansk kvalitetsklocka från klocktillverkarnas Rolls Royce, nämligen Crane Bells. Modellen är Suzu med fjädrande kläpp, polerad klocka och välljudande ton. Crane betyder trana. Fantastiska klockor av hög kvalitet. Det har aldrig varit så njutbart att tuta för omkörning!

Styre Sport eller Roadster

Sport-styret är ett nymåneformat styre. Det är normalbrett (605 mm) och är precis vågrätt (0 mm) i förhållandet till styrstammens fästpunkt. Du sitter mera framåtlutad då styret sveper bakåt endast 23° och du får knogarna mer i färdens riktning. Sport-styret känns just sportigt och modernt. Du minskar vindmotståndet. Roadster-styret är något smalare (595 mm) än Sport-styret och styrets handtag är 35 mm över styrstammens fästpunkt. Du får en mer upprätt körställning då styret sveper tillbaka 47° och vikten vilar i mindre utsträckning på händerna. Roadster-styret känns mer avslappnat och har ett mer klassiskt utseende.
Pilen GTV är Pilens mest exklusiva cykel med hydrauliska skivbromsar och fina komponenter. Shimano Alfine 11 anses vara i en klass för sig när det gäller ett nav med inbyggda växlar. Priset är mycket konkurrenskraftigt när du ser hur mycket cykel du får.  
Pilen GTV modell
Sadel
Rek pris
Louise 2019-09-25
SLX 11 , hydr. skivbromsarBrooks B17 läder11995
SLX 11, hydr. skivbromsar, navdynamoBrooks B17 läder12495
Alfine 11, hydr. skivbromsarBrooks B17 läder14595
Alfine 11, hydr. skivbromsar, navdynamoBrooks B17 läder15095
SLX 11, hydr. skivbromsarMontegrappa Canard konstläder11295
SLX 11, hydr. skivbromsar, navdynamoMontegrappa Canard konstläder11795
Alfine 11, hydr. skivbromsarMontegrappa Canard konstläder 13895
Alfine 11, hydr. skivbromsar, navdynamoMontegrappa Canard konstläder14395
Alla priser är rekommenderade och lokala variationer kan förekomma p.g.a. olika frakt.

Komponent
Information
Uppdaterad 2019-11-25 Louise
FärgerPilen GTV finns i Svart RAL 9005, Röd RAL 3004, Grön RAL 6005 (dam), Creme RAL 1015 (dam), Durasvart, Durablå och Duragrön. Med silver Pilenmärke.
RamRam i krommolybdenstål SAE 4130 med TIG-svetsade fogar och mässingslödda detaljer. Ramen har reducerade rör i topprör och vertikalrör – tjockare gods nära svetsfogarna och tunnare gods mitt på rören. Vertikala drop-outs för bakhjulet som medger användning av skivbromsar. Fäste för kedjsträckare och derailleur.
GaffelSmäcker och stark sportgaffel i krom-molybdenstål med gjuten krona och mässingslödda gaffelben. Ramen har reducerade rör i överrör och diagonalrör. Ramen är riktningsstabil, responsiv och underbart behaglig på vägen.
SkärmarRostfritt stål, mattpolerade
Framnav utan navdynamo:Shimano Deore
Framnav med navdynamo:Shimano DH-3D37-QR
BromsarHydraulisk skivbroms fram och bak Shimano SLX silver.
PedalerPilen standard.
VevlagerVevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa.
StyrlagerTange Levin 1500 Alloy. Högglanspolerade kullagerbanor i krommolybdenstål, väderskyddat och lättat gods i icke-belastade områden. Duralaluminium kvalitet A7075-T6. Vikt 121 gram.
StyrstamHumpert, välj mellan sport och roadster
StyreHumpert, välj mellan ner 60, 80, 100 eller upp 80
HandtagHerrmans Primergo DD14 "Hajfenorna".
KlockaCrane Bells Suzu Aluminium
DäckMarathon Racer Performance Line 35-622. Lätt och punkteringsskyddat. Max tryck 6,5 bar.
Fälgar28 tums dubbelbottnad tysk 19-622 aluminiumfälg med vinkelstansade ekerhål och ekeröljetter. Välj mellan silver- eller svartanodiserade.
EkrarSapim reducerade ekrar i rostfritt stål 2 mm med förstärkta ekerböjar i bakhjulet.
PakethållareSmäcker men stark trådpakethållare i aluminium.
LåsABUS SHIELD 565 med säkerhetsklass 9
SadelBrooks B17 i äkta läder. Går att få i Black, Brown och Honey. Brooks har tillverkat sadlar sedan 1866. Alternativt italienska sadeln Selle Montegrappa Canard i syntet.
Framlyse alt 1Spanninga Brio led 15 Lux. Kräver navgenerator.
Framlyse alt 2Axa Basta Microscope. Batterilyse.
BaklyseVena från Spanninga med on/off funktion.
ReflexerReflexsidor i däcken samt i fram och baklyse.
StöldskyddStöldskyddsregistrering S-reg.

Modell GTV
Sadel Brooks B17
Sadel S M Corsa
Uppdaterad 2020-03-11 Louise
SLX 11 växlar14,2 kg14 kg
SLX 11 växlar med Navdynamo14,6 kg14,4 kg
Alfine 11 växlar15,9 kg15,7 kg
Alfine 11 växlar med Navdynamo16,3 kg16,1 kg
Vikt inklusive batterilyse, lås, stänkskärmar och pakethållare.

Prislista tillval Pilen GTV

Tillval GTV
Märke
2019-05-14 Magnus
Sadel Brooks B17 Special500Brooks Saddles
Styrlindor läder Brooks 500Brooks Saddles
Korg Hoxton1400Brooks Saddles
Sadelväska Pilen & Nyström svart, brun, honey800Nyström Stockholm
Pedaler Shimano SPD500Shimano
Ringklocka Suzu mässing150Crane Bells
Ringklocka Suzu koppar150Crane Bells
Ringklocka Riten aluminium150Crane Bells
Ringklocka Riten mässing200Crane Bells
Ringklocka Riten koppar200Crane Bells
Ringklocka E-ne aluminium230Crane Bells
Ringklocka E-ne mässing240Crane Bells
Ringklocka E-ne koppar260Crane Bells
Ringklocka E-ne mattsvart230Crane Bells
Frampakethållare Nitto M181200Nitto Japan
Styrstam Nitto Technomic500Nitto Japan
Styre Nitto Albatross750Nitto Japan
Skärmar i samma färg som ram och gaffel200Pilen
Däck Road Cruiser Brown100Schwalbe Tires
Däck Road Cruiser Creme100Schwalbe Tires
Däck Kojak 35-622100Schwalbe Tires
Fälg röd metallic pulverlack400Büchel Dynamic 2
Handtag läder honey eller bruna280Herrmans Oy

Pilen bygger och levererar cyklar allt eftersom ordrar kommer in. Lackering av ramar sker enligt ett rullande färgschema. Normal leveranstid är 1-2 veckor.

Modell
Leveranstid
Lyx damNormal.
Lyx herrNormal.
City damNormal.
City herrNormal.
GT damNormal.
GT herrNormal.
GTV damNormal.
GTV herrNormal.
Sport damSlutsåld.
Sport herrSlutsåld.
Supersport damFå ex kvar. Kontakta oss.
Supersport herrFå ex kvar. Kontakta oss.
EL1Längre än normal. Beräknas tillgänglig i början av september

Se även fotografierna i
Pilens album
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på reddit
Reddit
Dela på email
Email
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!