Lyx & Lyx Special


Pilen Lyx är en klassisk skönhet med robusta toner för landsväg och grusväg. Den bjuder på trivsam färd i upprätt körställning och ansiktet mot solen.

Pilen Lyx är en svenskbyggd cykel med klassisk retrostil och modern kvalitet. En romantisk praktisk brukscykel med klassiska linjer och bekväm upprätt körställning. Som din trogna cykelvän klarar den sol, vind och vatten utan knot och åldras med bibehållen skönhet tack vare sin genomtänkta konstruktion. Pilen Lyx bär med lätthet tjocka farbröder eller unga jäntor på landsbygd och i staden, mellan hem och jobb, i helg och söcken, till dansbana och badplats och är som gjord för att storhandla miljövänligt. Cykeln är gedigen, pålitlig och vacker att se på. Och du kan få den som du vill: en Lyx Special!

Pilen Lyx har lättskötta navväxlar inbyggda och regnskyddade, dubbla säkra bromsar och en bred bekväm sadel. På vägen upplevs cykeln både livlig och trygg tack vare sin spänstiga ram i kvalitetsstål och körställningen är härligt bekväm. Cykeln är utrustad med extra starka rostfria ekrar, dubbelbottnade fälgar och användbar pakethållare som tål mycket packning. Cyklarna har som standard godkänd belysning och godkänt lås samt en fin Pilen-ringklocka. Dammodellen har lågt insteg och korg fram som standard. Cykeln finns i 1, 3, 7 och 8-växlat utförande. En cykel från Pilen blir ofta en livslång kamrat. Är du redo att bli cykelkär? Då rekommenderar vi en provtur.

Pilens cyklar är genomtänkta in i minsta detalj, motståndskraftiga mot rost och miljövänligt lackerade. Ramen är TIG-svetsad i krom-molybdenstål SAE 4130 och har mässingslödda detaljer. Konstruktion och form spelar samman med bästa underhållsfrihet och klassisk elegans som resultat.

Pilen Lyx som företagscykel

Pilen Lyx kan du få som företagscykel med skylt och om du önskar lackerad i din egen profilfärg. Vi kallar vår företagscykel för FirmaPilen. Läs mer om företagscyklar här.

Varför du ska välja en Pilencykel

Det första och starkaste argumentet är utan tvekan att du får väldigt mycket cykel för pengarna. Pilen har bara en handfull anställda och alla i företaget klarar att bygga ihop en cykel med kvalitet in i minsta detalj. Produktionen sker i den effektiva och anpassade produktionslinje som Pilen byggt helt på egen hand och som ständigt förbättras. Du kan välja utrustningsnivå på samtliga modeller. Vill du ha en brukscykel med bara det nödvändigaste eller kosta på lite extra så har du med Pilen chans att komponera din egen personliga cykel. Oberoende av vilken modell och utrustningsnivå du väljer så får du en cykel som ger ett långsiktigt förnöjsamt ägande. Jämför gärna både körkänslan och utrustningsnivån med andra cykelmärken. Cykeln känns snärtig, rask och roligare.

Skräddarsy en Lyx och få en Lyx Special

Med handen på hjärtat kan vi berätta att vi säljer ganska få cyklar i standardutförande jämfört med mängden Special som rullar av bandet. En bra cykel är något man vill kunna trivas med och tycka om, känna sig stolt över och ha en god relation till – estetiskt, tekniskt och ekonomiskt. Därför öppnar Pilen med glädje stora famnen och anammar kundernas kreativitet. Det är vettigt för alla inblandade. Kunden får sin egen Pilen att tycka om och Pilen får fler vackra Pilencyklar och ägare som tillsammans rullar runt i världen och bär munter vittnesbörd. Ett ömsesidigt gott utbyte som det ska vara. Lyx Special är en Lyx där du valt färger och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar och vita och bruna däck är populära val. Flera cykelhandlare har också tagit fram egna modeller. Du kan till exempel välja:
 • Helfärgad eller valfri färgsättning med stänkskärmar, pakethållare och kedjeskydd i valfri tillgänglig Pilenfärg. (viss leveranstid). +400 kr.
 • Silveranodiserade eller rödlackerade fälgar.
 • Bruna och vita däck. Fat Frank eller Big Apple.
 • Sadel Brooks B17, B17 Special, Flyer eller Imperial.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.
 • Olika korgar och frampakethållare.
Lyx Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. Exakt prisuppgift får du av din handlare.

Hur kommer cykeln att se ut?

För att underlätta för kreativa cykelälskare har vi en byggmodul där du kan komponera en Lyx Specials utseende och utrustningen och ge din cykel en personlig prägel. Där visas ej priset på tillvalen. Byggmodul

Vad kommer cykeln att kosta?

Prislistor för cyklar och tillval finns längst ned på sidan. För att tilltala din kreativa och ekonomiska sida har vi byggt prismodulen Prisberäkningsverkstad där du kan se och konfigurera din egen speciella cykel och sedan skicka prisberäkningen till dig själv. Obs. Där visas med fina bilder de olika tillvalen men icke det slutgiltiga utseendet för hela cykelkompositionen. Prisberäkningsverkstad
Vi ber ödmjukt om förståelse för denna något invecklande procedur där tillval och pris inte visas i samma system. Att underhålla konfiguratorer där hundratals variationer av cyklars utseende och bestyckning visas är för ett litet familjeföretag som Pilen helt övermäktigt. Vi koncentrerar oss hellre på att bygga goda och prisvärda cyklar åt dig. Provkör de två olika modulerna. De är lättanvända och gör mycket gott för fantasin och för beslutsprocessen.

Ett tjog fina Lyx Special

Alla är inte stora konstnärer men alla kan vara konstnärliga. Vissa kompositioner av färger och komponenter är mer populära än andra. Här kan du titta på ett antal av de mest harmoniska Special-varianterna. Fina Lyx Special

Leveranstid

Pilen bygger och levererar cyklar allt eftersom ordrar kommer in. Lackering av ramar sker enligt ett rullande färgschema. Normal leveranstid är 1-2 veckor.

Modell
Leveranstid
Lyx damNormal
Lyx herrNormal
CityJuni 2018
Sport damSlut
Sport herrSlut
Supersport damJuni 2018
Supersport herrNormal

 • Vad skiljer en Pilen Lyx från konkurrenterna?
  1. Ramrör i krom-molybdenstål kvalitet 4130. En dyrare och snärtigare stålkvalitet. Ramen blir starkare och mer spänstig med förhöjd körupplevelse. Testkör och upplev skillnaden. Ramen är svetsad med TIG-svetsning. En långsam svår svetsteknik som ger starka tunna fogar. Ramdetaljerna är hårdlödda med mässingslod. Riktigt hantverk är vackert och ger bäst köregenskaper.
  2. Elegant gaffel med gjuten stålkrona. Gaffelben i krom-molybdenstål 4130. Gaffelbenen är hårdlödda till den gjutna gaffelkronan med mässingslod. Riktningsstabil och följsam.
  3. Marknadens kanske bästa hjul med dubbelbottnade fälgar, riktade ekerhål, öljetter och kraftiga ekrar i rostfritt stål. I bakhjulet är ekrarna dessutom av reducerad modell.
  4. Vevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa.
  5. Rostfritt 18/8 stål i pakethållare. styrstam, styre, skärmar, sadelstolpe, skärmstag och alla muttrar och skruvar.
  6. Rejäl pakethållare i rörmodell i krom-molybdenstål och rostfritt stål med rostfria spännare och handmålat vitt Pilen-märke på akterspegeln.
  7. Riktig lädersadel med fjädring i färgen svart, brun eller honung från Engelska Brooks. Sadel i konstläder finns som alternativ.
  Vilken standardutrustning har Pilen Lyx?
  • Sadel Brooks B66 i äkta läder med inbyggd fjädring svart, brun eller honung.
  • Vill du ha en sadel i konstläder finns Montegrappa Future i svart, brun eller honung.
  • Ram TIG-svetsad i krom-molybdenstål med mässingslödda detaljer.
  • Svartlackerade stänkskärmar av rostfritt stål. Naturvänligt pulverlackerade.
  • Svartlackerad pakethållare av krom-molybdenstål med handmålat vitt Pilen-märke.
  • Svartlackerat kedjeskydd av gulkromaterat stål.
  • Svartanodiserade aluminiumfälgar.
  • Svarta däck Schwalbe Citizen med reflexsidor.
  • Rostfri klocka med Pilenmärke.
  • Svarta gummihandtag.
  • Sidostöd Atran i blankzinkat stål.
  • Godkänt lås från Abus säkerhetsklass 8.
  • Godkänd belysning.
  • Navgenerator inbyggt i framnavet som driver framlampan. Alternativet batterilampa fram och nav utan navgenerator finns.
  Priser Pilen Lyx

  Pilen Cykel är ett litet effektivt familjeföretag med stor kompetens och låga omkostnader. Pilens cyklar byggs i en anda av gammal fin svensk ingenjörstradition där körglädje, säkerhet och bekymmersfritt ägande är ledstjärnorna. Det ska kännas att man rullar på en Pilen. Kvalitetsstålet i ramen, det fina vevlagret och den genomtänkta konstruktionen ger dig många bekymmersfria glädjefyllda år av ägande. Allt sammantaget ger Pilen väldigt mycket cykel för pengarna. Jämför gärna med våra konkurrenter.


  Pilen Lyx modell
  Sadel
  Rek pris
  Uppdaterad 2017-03-11 Louise
  Lyx 1, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder6675
  Lyx 3, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder7190
  Lyx 7, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder7965
  Lyx 7, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder8325
  Lyx 8, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder8590
  Lyx 1, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder6080
  Lyx 3, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder6595
  Lyx 7, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder7370
  Lyx 7, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder7730
  Lyx 8, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder7995
  Teknisk specifikation Pilen Lyx
  Pilen Lyx specifikation
  Information
  Uppdaterad 2017-09-14
  FärgerPilen lyx finns Svart RAL 9005, Röd RAL 3004, Blå RAL 5001 Mörkgrön RAL 6005, Rosa RAL 3015, Durablå, Duragrön och Durasvart, Durapurpur, Durasilver. Med silvermärke Pilen.
  RamHöjd dam: 54 cm. Höjd herr: 56,5 cm. Krom-molybden SAE 4130 i alla ramrör för bästa elasticitet, komfort och hållbarhet. Pulverlackerad.
  GaffelKrom-molybdenstål SAE 4130 med gjuten gaffelkrona.
  SkärmarRostfritt stål med svart pulverlackering.
  VevhusVevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa. Vevarmar och kedjehjul av aluminum.
  Kedja och kedjeskydd108 länkar rostskyddsbehandlad kedja. Kedjeskyddet förzinkat innan svartlackering.
  Utväxling44:20
  Baknav alt. 1Shimano oväxlat. Fotbroms.
  Baknav alt. 2Shimano Nexus Inter 3. Fotbroms. Vridväxelreglage på styret.
  Baknav alt. 3Shimano Nexus Inter 7. Fotbroms. Vridväxelreglage på styret.
  Baknav alt. 4Shimano Nexus Inter 7. Rullbroms. Vridväxelreglage på styret. Fram- och bakbroms på styret. Obs: ej fotbroms.
  Baknav alt. 5Shimano Nexus Inter 8 med rullbroms. Vridväxelreglage på styret. Fram- och bakbroms på styret. Obs: ej fotbroms.
  Framnav Shimano DH-2R35-E-med navdynamo och rullbroms BR-IM45. Navdynamon driver framlampan.
  VäxelVridväxelreglage inbyggt i höger styrhandtag.
  DäckSchwalbe Citizen 47-622 med med punkteringsskydd. Väger du och din ev. packning över 85kg rek. vi Schwalbe Big Apple.
  Fälgar28 tums (19-622) dubbelbottnad Dynamic 2 622-19 aluminiumfälg med vinkelstansade ekerhål och ekeröljetter.
  EkrarRostfritt stål 2,36 mm med reducerade ekrar i bakhjulet (smalare mitt på ekern).
  PakethållareKraftig pakethållare av rörmodell (ej tråd) med rostfria spännare. Svartlackerad. Handmålad pilenlogotyp.
  LåsABUS Amparo 485 godkänt lås av högsta säkerhetsklass för cykellås (klass 8).
  BromsFotbroms. Gäller ej alternativ 4 och 5. Handbroms fram.
  SadelBrooks B66 i äkta läder med fjädring. Går att få i Black, Brown och Honey. Brooks har tillverkat sadlar sedan 1866. Alternativt italienska sadeln Selle Montegrappa Future i syntetläder med fjädring.
  Framlyse HerrBusch & Müller Retro N 17 Lux.
  Framlyse DamBusch & Müller Basic 17 Lux.
  BaklyseSpanninga LED-lyse med lysdiod som tänds vid mörker och rörelse.
  ReflexerReflexsidor i däcken och i framlyset på herrmodellen/på korgen på dammodellen.
  KlockaRostfri ringklocka med Pilen-märke.
  KorgCykelkorg svart av plastad ståltråd på dammodellen.
  HandtagMiljövänlig TPE (Kraton) från Herrmans.
  StöldskyddStöldskyddsregistrering S-reg.
  Pilen Lyx modell
  Sadel Brooks B66
  Sadel S M Future
  Uppdaterad 2017-07-03
  Dam 1 växel18,5 kg17,9 kg
  Dam 3 växlar20,5 kg19,9 kg
  Dam 7 växlar med fotbroms21,2 kg20,6 kg
  Dam 7 växlar med rullbroms21,6 kg21,1 kg
  Dam 8 växlar med rullbroms21,9 kg21,3 kg
  Herr 1 växel17.0 kg16,4 kg
  Herr 3 växlar19,0 kg18,4 kg
  Herr 7 växlar med fotbroms19,7 kg19,1 kg
  Herr 7 växlar med rullbroms20,1 kg19,6 kg
  Herr 8 växlar med rullbroms20,4 kg19,8 kg
  Vilka tillval finns för Pilen Lyx Special?
  Vackra och nyttiga tillval som gör din Pilen Lyx Special mer personlig och anpassad till dina önskemål. Priserna visas lägre ned på sidan.

  Prislista tillval Pilen Lyx

  Tillval Pilen Lyx
  Påslag
  Märke
  Prislistan uppdaterad 2017-09-05
  Helfärgad cykel400Pilen
  Däck Big Apple 50x622 Black-reflex200Schwalbe Tires
  Däck Fat Frank 50x622 Creme-reflex220Schwalbe Tires
  Däck Fat Frank 50x622 Brown-reflex220Schwalbe Tires
  Handtag Primergo kork200Herrmans Oy
  Handtag Zeglo kork 200Herrmans Oy
  Handtag läder honey eller bruna280Herrmans Oy
  Sadelväska Pilen & Nyström svart, brun, honey800Nyström Stockholm
  Korg brun500Pilen
  Korg Hoxton1200Brooks Saddles
  Centralstöd Moove Double220Atran Velo
  Fälg silveranodiserad 200Büchel
  Fälg röd metallic pulverlack 400Büchel
  Stänkskärmar mattpolerade200Pilen
  Framlyse Lumotec Classic led350Busch & Müller
  Framlyse Lumotec Lyt led350Busch & Müller
  Ringklocka E-ne aluminium230Crane Bells
  Ringklocka E-ne mässing240Crane Bells
  Ringklocka E-ne koppar260Crane Bells
  Ringklocka E-ne mattsvart230Crane Bells
  Ringklocka Suzu aluminium100Crane Bells
  Ringklocka Suzu mässing150Crane Bells
  Ringklocka Suzu koppar150Crane Bells
  Ringklocka Riten aluminium150Crane Bells
  Ringklocka Riten mässing200Crane Bells
  Ringklocka Riten koppar200Crane Bells
  Frampakethållare Atran Alloy svart600Atran Velo
  Frampakethållare Atran Alloy lackerad990Atran Velo
  Skylt olackerad/par400
  Skylt lackerad/par560
 • Se även fotografierna i
  Pilens album