Pilen Lyx

Klassisk brukscykel

Pilen Lyx är en klassisk skönhet med robusta toner för landsväg och grusväg. Den bjuder på trivsam färd i upprätt körställning och ansiktet mot solen.

 • Upprätt körställning
 • Växlarna inbyggda i navet
 • Urstarka hjul
 • Bred och bekväm sadel
 • Ram i krom-moly SAE 4130
 • Godkänt lås Abus
 • Godkänd belysning
 • Utsökt rostskydd
 • Skräddarsys som Lyx Special
 • Finns i alla Pilens standardfärger

Din vän på vägen

Pilen Lyx är en svenskbyggd cykel med klassisk retrostil och modern kvalitet. En romantisk praktisk brukscykel med klassiska linjer och bekväm upprätt körställning. Som din trogna cykelvän klarar den sol, vind och vatten utan knot och åldras med bibehållen skönhet tack vare sin genomtänkta konstruktion. Pilen Lyx bär med lätthet tjocka farbröder eller unga jäntor på landsbygd och i staden, mellan hem och jobb, i helg och söcken, till dansbana och badplats och är som gjord för att storhandla miljövänligt. Cykeln är gedigen, pålitlig och vacker att se på. En cykel från Pilen blir ofta en livslång kamrat. Är du redo att bli cykelkär? Då rekommenderar vi en provtur. Och du kan få den som du vill: en Lyx Special!

In i minsta detalj

Lyx Special är en Lyx där du valt färger och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar och vita och bruna däck är populära val. Flera cykelhandlare har också tagit fram egna modeller. Du kan till exempel välja:
 • Helfärgad eller valfri färgsättning med stänkskärmar, pakethållare och kedjeskydd i valfri tillgänglig Pilenfärg. (viss leveranstid) +400 kr.
 • Silveranodiserade eller rödlackerade fälgar.
 • Bruna och vita däck. Fat Frank eller Big Apple.
 • Sadel Brooks B17 eller B17 Special.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.
 • Olika korgar och frampakethållare.
Lyx Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. Exakt prisuppgift får du av din handlare. Läs mer om Lyx Special

Pilen Lyx egenskaper

Bekvämlighet
Du cyklar som på moln och kan le mot dem du möter
Lastvänlighet
Du får med svärmor men inte hennes enorma resväska
Fräsighet
Du cyklar med schvung och stil och älskar att köra om andra cyklister
Prisläge
Det är en svenskbyggd cykel med fina komponenter och mycket cykel för pengarna

Varför en Pilencykel

Det första och starkaste argumentet är utan tvekan att du får väldigt mycket cykel för pengarna. Pilen har bara en handfull anställda och alla i företaget klarar att bygga ihop en cykel med kvalitet in i minsta detalj. Produktionen sker i den effektiva och anpassade produktionslinje som Pilen byggt helt på egen hand och som ständigt förbättras.

Du kan välja utrustningsnivå på samtliga modeller. Vill du ha en brukscykel med bara det nödvändigaste eller kosta på lite extra så har du med Pilen chans att komponera din egen personliga cykel. Oberoende av vilken modell och utrustningsnivå du väljer så får du en cykel som ger ett långsiktigt förnöjsamt ägande. Jämför gärna både körkänslan och utrustningsnivån med andra cykelmärken. Cykeln känns snärtig, rask och roligare.

Pilen Lyx som företagscykel

Pilen Lyx kan du få som företagscykel med skylt och om du önskar lackerad i din egen profilfärg. Vi kallar vår företagscykel för FirmaPilen. Läs mer om företagscyklar här.

Skräddarsy en Lyx och få en Lyx Special

Med handen på hjärtat kan vi berätta att vi säljer ganska få cyklar i standardutförande jämfört med mängden Special som rullar av bandet. En bra cykel är något man vill kunna trivas med och tycka om, känna sig stolt över och ha en god relation till – estetiskt, tekniskt och ekonomiskt. Därför öppnar Pilen med glädje stora famnen och anammar kundernas kreativitet. Det är vettigt för alla inblandade. Kunden får sin egen Pilen att tycka om och Pilen får fler vackra Pilencyklar och ägare som tillsammans rullar runt i världen och bär munter vittnesbörd.

Lyx Special är en Lyx där du valt färger och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar och vita och bruna däck är populära val. Flera cykelhandlare har också tagit fram egna modeller. Du kan till exempel välja:
 • Helfärgad eller valfri färgsättning med stänkskärmar, pakethållare och kedjeskydd i valfri tillgänglig Pilenfärg. (viss leveranstid) +400 kr.
 • Silveranodiserade eller rödlackerade fälgar.
 • Bruna och vita däck. Fat Frank eller Big Apple.
 • Sadel Brooks B17, B17 Special, Flyer eller Imperial.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.
 • Olika korgar och frampakethållare.
Lyx Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. Exakt prisuppgift får du av din handlare. Läs mer om Lyx Special

Hur kommer cykeln att se ut?

För att underlätta för kreativa cykelälskare har vi en byggmodul där du kan komponera en Lyx Specials utseende och utrustningen och ge din cykel en personlig prägel. Där visas ej priset på tillvalen. Byggmodul

byggmodul-pilen-1

Vad kommer cykeln att kosta?

Prislistor för cyklar och tillval finns längst ned på sidan. För att tilltala din kreativa och ekonomiska sida har vi byggt prismodulen Prisberäkningsverkstad där du kan se och konfigurera din egen speciella cykel och sedan skicka prisberäkningen till dig själv eller en återförsäljare av Pilen. Obs. Där visas med fina bilder de olika tillvalen men icke det slutgiltiga utseendet för hela cykelkompositionen. Prisberäkningsverkstad

Vi ber ödmjukt om förståelse för denna något invecklande procedur där tillval och pris inte visas i samma system. Att underhålla konfiguratorer där hundratals variationer av cyklars utseende och bestyckning visas är för ett litet familjeföretag som Pilen helt övermäktigt. Vi koncentrerar oss hellre på att bygga goda och prisvärda cyklar åt dig. Provkör de två olika modulerna. De är lättanvända och gör mycket gott för fantasin och för beslutsprocessen.

Ett tjog fina Lyx Special

Alla är inte stora konstnärer men alla kan vara konstnärliga. Vissa kompositioner av färger och komponenter är mer populära än andra. Titta på ett antal av de mest harmoniska Special-varianterna. Fina Lyx Special

Fler delikata detaljer

 1. Ramrör i krom-molybdenstål kvalitet 4130. En dyrare och snärtigare stålkvalitet. Ramen blir starkare och mer spänstig med förhöjd körupplevelse. Testkör och upplev skillnaden. Ramen är svetsad med TIG-svetsning. En långsam svår svetsteknik som ger starka tunna fogar. Ramdetaljerna är hårdlödda med mässingslod. Riktigt hantverk är vackert och ger bäst köregenskaper.
 2. Elegant gaffel med gjuten stålkrona. Gaffelben i krom-molybdenstål 4130. Gaffelbenen är hårdlödda till den gjutna gaffelkronan med mässingslod. Riktningsstabil och följsam.
 3. Marknadens kanske bästa hjul med dubbelbottnade fälgar, riktade ekerhål, öljetter och kraftiga ekrar i rostfritt stål. I bakhjulet är ekrarna dessutom av reducerad modell.
 4. Vevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa.
 5. Rostfritt 18/8 stål i pakethållare. styrstam, styre, skärmar, sadelstolpe, skärmstag och alla muttrar och skruvar.
 6. Rejäl pakethållare i rörmodell i krom-molybdenstål och rostfritt stål med rostfria spännare och handmålat vitt Pilen-märke på akterspegeln.
 7. Riktig lädersadel med fjädring i färgen svart, brun eller honung från Engelska Brooks. Sadel i konstläder finns som alternativ.
 • Sadel Brooks B66 i äkta läder med inbyggd fjädring svart, brun eller honung.
 • Vill du ha en sadel i konstläder finns Montegrappa Future i svart, brun eller honung.
 • Ram TIG-svetsad i krom-molybdenstål med mässingslödda detaljer.
 • Svartlackerade stänkskärmar av rostfritt stål. Naturvänligt pulverlackerade.
 • Svartlackerad pakethållare av krom-molybdenstål med handmålat vitt Pilen-märke.
 • Svartlackerat kedjeskydd av gulkromaterat stål.
 • Svartanodiserade aluminiumfälgar.
 • Svarta däck Schwalbe Citizen med reflexsidor.
 • Rostfri klocka med Pilenmärke.
 • Svarta gummihandtag.
 • Sidostöd Atran i blankzinkat stål.
 • Godkänt lås från Abus säkerhetsklass 9.
 • Godkänd belysning.
 • Navgenerator inbyggt i framnavet som driver framlampan. Alternativet batterilampa fram och nav utan navgenerator finns.

Pilen Cykel är ett litet effektivt familjeföretag med stor kompetens och låga omkostnader. Pilens cyklar byggs i en anda av gammal fin svensk ingenjörstradition där körglädje, säkerhet och bekymmersfritt ägande är ledstjärnorna. Det ska kännas att man rullar på en Pilen. Den kvalitetsbyggda i ramen, det fina vevlagret och den genomtänkta konstruktionen ger dig många bekymmersfria glädjefyllda år av ägande. Allt sammantaget ger Pilen väldigt mycket cykel för pengarna. Jämför gärna med våra konkurrenter.


Pilen Lyx modell
Sadel
Rek pris
Louise 2019-09-25
Lyx 1, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder7395
Lyx 3, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder8095
Lyx 7, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder8795
Lyx 7, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder9095
Lyx 8, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framBrooks B66 läder9495
Lyx 1, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder6695
Lyx 3, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder7395
Lyx 7, fotbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder8095
Lyx 7, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder8395
Lyx 8, rullbroms bak, rullbroms och navdynamo framFuture konstläder8795
Pilen Lyx specifikation
Information
StöldskyddStöldskyddsregistrering S-reg.
FärgerPilen lyx finns Svart RAL 9005, Röd RAL 3004, Blå RAL 5001, Mörkgrön RAL 6005, Creme RAL 1015, Ljusblå RAL 5024, Ljusgrön RAL 6021, Orange RAL 2000, Silver, Durasvart, Durablå, Duragrön. Lyx dam finns också i Röd RAL 3002 och Vit RAL 9003. Med silvermärke Pilen.
RamHöjd dam: 54 cm. Höjd herr: 56,5 cm. Krom-molybden SAE 4130 i alla ramrör för bästa elasticitet, komfort och hållbarhet. Pulverlackerad.
GaffelKrom-molybdenstål SAE 4130 med gjuten gaffelkrona.
SkärmarRostfritt stål med svart pulverlackering.
VevhusVevlagret är ett underhållsfritt kassettvevlager av märket Tange modell LN-7922 med kapslade kvalitetskullager, smidd axel i krom-molybdenstål och aluminiumhylsa. Vevarmar och kedjehjul av aluminum.
Kedja och kedjeskydd108 länkar rostskyddsbehandlad kedja. Kedjeskydd i rostfritt
Utväxling44:20
Baknav alt. 1Shimano oväxlat. Fotbroms.
Baknav alt. 2Shimano Nexus Inter 3. Fotbroms. Vridväxelreglage på styret.
Baknav alt. 3Shimano Nexus Inter 7. Fotbroms. Vridväxelreglage på styret.
Baknav alt. 4Shimano Nexus Inter 7. Rullbroms. Vridväxelreglage på styret. Fram- och bakbroms på styret. Obs: ej fotbroms.
Baknav alt. 5Shimano Nexus Inter 8 med rullbroms. Vridväxelreglage på styret. Fram- och bakbroms på styret. Obs: ej fotbroms.
Framnav Shimano DH-2R35-E-med navdynamo och rullbroms BR-IM45. Navdynamon driver framlampan.
VäxelVridväxelreglage inbyggt i höger styrhandtag.
DäckSchwalbe Road Cruiser 47-622 med med punkteringsskydd.
Fälgar28 tums (19-622) dubbelbottnad Dynamic 2 622-19 aluminiumfälg med vinkelstansade ekerhål och ekeröljetter.
EkrarRostfritt stål 2,36 mm med reducerade ekrar i bakhjulet (smalare mitt på ekern).
PakethållareKraftig pakethållare av rörmodell (ej tråd) med rostfria spännare. Svartlackerad. Handmålad pilenlogotyp.
LåsABUS Shield 565 med säkerhetsklass 9
BromsFotbroms. Gäller ej alternativ 4 och 5. Handbroms fram.
SadelBrooks B66 i äkta läder med fjädring. Går att få i Black, Brown och Honey. Brooks har tillverkat sadlar sedan 1866. Alternativt italienska sadeln Selle Montegrappa Future i samma färger som Brookssadeln i syntet med fjädring.
Framlyse HerrBusch & Müller classic led med on/of funktion
Framlyse DamSpanninga Brio led 15 Lux
BaklyseSpanninga LED-lyse med lysdiod som tänds vid mörker och rörelse.
ReflexerReflexsidor i däcken och i framlyset på herrmodellen/på korgen på dammodellen.
KlockaRostfri ringklocka med Pilen-märke.
KorgCykelkorg svart av plastad ståltråd på dammodellen.
HandtagHerrmans Zeglo svart

Vikter

Pilen Lyx modell
Sadel Brooks B66
Future
Uppdaterad 2018-12-06
Dam 1C19,1kg18,7kg
Dam 3C19,5kg19,1kg
Dam 7C20,3kg19,9kg
Dam 7RB20,6kg20,2kg
Dam 8RB20,9kg20,5kg
Herr 1C17,7kg17,3kg
Herr 3C18,1kg17,7kg
Herr 7C18,9kg18,5kg
Herr 7RB19,2kg18,8kg
Herr 8RB19,5kg19,1kg
Vackra och nyttiga tillval som gör din Pilen Lyx Special mer personlig och anpassad till dina önskemål. Priserna visas lägre ned på sidan.

Prislista tillval Pilen Lyx

Tillval Pilen Lyx
Märke
Uppdaterad 2019-05-14
Helfärgad cykel400Pilen
Däck Ballongmodell 50×622 Black-reflex250Schwalbe Tires
Däck Ballongmodell 50×622 Creme-reflex220Schwalbe Tires
Däck Ballongmodell 50×622 Brown-reflex220Schwalbe Tires
Handtag Primergo kork200Herrmans Oy
Handtag Zeglo kork 200Herrmans Oy
Handtag läder honey eller bruna280Herrmans Oy
Sadelväska Pilen & Nyström svart, brun, honey800Nyström Stockholm
Korg brun500Pilen
Korg Hoxton1400Brooks Saddles
Centralstöd Moove Double220Atran Velo
Fälg silveranodiserad 200Büchel
Fälg röd metallic pulverlack 400Büchel
Stänkskärmar mattpolerade200Pilen
Framlyse Lumotec Classic led350Busch & Müller
Framlyse Lumotec Lyt led350Busch & Müller
Ringklocka E-ne aluminium230Crane Bells
Ringklocka E-ne mässing240Crane Bells
Ringklocka E-ne koppar260Crane Bells
Ringklocka E-ne mattsvart230Crane Bells
Ringklocka Suzu aluminium100Crane Bells
Ringklocka Suzu mässing150Crane Bells
Ringklocka Suzu koppar150Crane Bells
Ringklocka Riten aluminium150Crane Bells
Ringklocka Riten mässing200Crane Bells
Ringklocka Riten koppar200Crane Bells
Frampakethållare Atran Alloy svart600Atran Velo
Frampakethållare Atran Alloy lackerad990Atran Velo
Skylt olackerad/par500
Skylt lackerad/par560

Pilen bygger och levererar cyklar allt eftersom ordrar kommer in. Lackering av ramar sker enligt ett rullande färgschema. Normal leveranstid är 1-2 veckor.

Modell
Leveranstid
Lyx damNormal.
Lyx herrNormal.
City damNormal.
City herrNormal.
GT damNormal.
GT herrNormal.
GTV damNormal.
GTV herrNormal.
Sport damSlutsåld.
Sport herrSlutsåld.
Supersport damFå ex kvar. Kontakta oss.
Supersport herrFå ex kvar. Kontakta oss.
EL1Längre än normal. Beräknas tillgänglig i början av september

Se även fotografierna i
Pilens album
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på reddit
Reddit
Dela på email
Email
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!