Pilen GT

Klassisk Grand Tourer

Pilen GT är frisk i fartvinden med angenäm eftersmak. Den pigga ramen är byggd med tunna rör i kvalitetsstål. Du njuter en livlig cykelupplevelse med något mer framåtlutad körställning.

 • Sportig körställning
 • Växlarna inbyggda i navet
 • Urstarka hjul
 • Normalbred sadel B17
 • Ram i krom-moly SAE 4130 med reducerade ramrör
 • Godkänt lås Abus
 • Godkänd belysning
 • Utsökt rostskydd
 • Skräddarsys som GT Special
 • Finns i alla Pilens standardfärger

Klassisk touringcykel

Pilen GT är en stilfull och elegant klassisk cykel med sportiga linjer. En charmerande snabb svenskbyggd bruks- och stadscykel med skön retrostil. Pilen GT är inspirerad av snabba och lastvänliga touringcyklarna. Därav namnet GT – Grand Tourer. Pilen GT kan självklart utrustas med korg fram.

Med en Pilen GT blir dagsturerna eller cykelpendlandet till jobbet ett rent nöje och du kommer fram osvettig och utan stänk ifall regnskuren överraskar dig. Cykeln är gedigen, pålitlig och vacker att se på. En cykel från Pilen blir ofta en livslång kamrat. Är du redo att bli cykelkär? Då rekommenderar vi en provtur.

Och du kan få den som du vill: en GT Special!

In i minsta detalj

Pilen GT har lättskötta navväxlar inbyggda och regnskyddade, dubbla säkra bromsar och smalare men bekväm sadel. På vägen upplevs cykeln både livlig och trygg tack vare sin spänstiga ram i krom-molybdenstål SAE 4130. Cykeln är utrustad med extra starka rostfria ekrar, dubbelbottnade fälgar, en elegant pakethållare i aluminium samt smala stänkskärmar i rostfritt stål. Rostskyddet är som på alla Pilen-modeller prima.

Cyklarna har som standard godkänd belysning och godkänt lås. Cykeln finns i 1, 3, 7 och 8-växlat utförande. Däcken är Schwalbe Marathon Racer – lättrullande och punkteringsskyddade däck som klarar högt däcktryck och även passar till välvuxna människor. Pilen GT kan förses med hydraulisk skivbroms fram.

Pilen GT egenskaper

Bekvämlighet
Du trivs bäst i en spänstigt vägvinnande körställning
Lastvänlighet
Du får med dig väskan och lite till
Fräsighet
Du cyklar med fart och fläkt och tycker om snabba cyklar
Prisnivå
Det är en svenskbyggd cykel med fina komponenter och mycket cykel för pengarna

Tillgängliga färger

Vissa färger kan innebära längre leveranstid än normalt. Hör med din återförsäljare.

Fyra val av framnav

 1. Shimano rullbroms, navdynamo och starkt lysande framlyse med LED-lampa.
 2. Shimano rullbroms och ett litet smidigt batterilyse på styret.
 3. Shimano hydraulisk skivbroms, navdynamo och starkt lysande framlyse med LED-lampa.
 4. Shimano hydraulisk skivbroms och ett litet smidigt batterilyse på styret.

Korg och kedjeskydd

Pilen GT kan utrustas med tillvalen korg eller pakethållare fram. Välj från korgarna och frampakethållarna längst ned på sidan. Den kan också utrustas med tillvalet täckande kedjeskydd.

Skräddarsy en GT och få en GT Special

En bra cykel är något man vill kunna trivas med och tycka om, känna sig stolt över och ha en god relation till – estetiskt, tekniskt och ekonomiskt. Därför öppnar Pilen med glädje stora famnen och anammar kundernas kreativitet. Kunden får sin egen Pilen att tycka om och Pilen får fler vackra Pilencyklar rullar runt i världen och bär munter vittnesbörd.

GT Special är en GT där du valt färger och utvalda komponenter efter eget tycke och smak. Helfärgade cyklar och vita och bruna däck är populära val. Flera cykelhandlare har också tagit fram egna modeller. Du kan till exempel välja:

 • Helfärgad eller valfri färgsättning med stänkskärmar, pakethållare och kedjeskydd i valfri tillgänglig Pilenfärg (viss leveranstid). +400 kr.
 • Rödlackerade fälgar.
 • Bruna och vita däck.
 • Sadel Brooks B17 Special eller i konstläder.
 • Exklusiva klockor från Japanska Crane Bells.
 • Olika korgar och frampakethållare.

GT Special måste du beställa via din Pilen-återförsäljare och viss leveranstid kan förekomma. Vi tar inte emot beställningar direkt till fabriken. Exakt prisuppgift får du av din handlare.

Varför en Pilencykel

Det första och starkaste argumentet är utan tvekan att du får väldigt mycket cykel för pengarna. Pilen har bara en handfull anställda och alla i företaget klarar att bygga ihop en cykel med kvalitet in i minsta detalj. Produktionen sker i den effektiva och anpassade produktionslinje som Pilen byggt helt på egen hand och som ständigt förbättras.

Du kan välja utrustningsnivå på samtliga modeller. Vill du ha en brukscykel med bara det nödvändigaste eller kosta på lite extra så har du med Pilen chans att komponera din egen personliga cykel. Oberoende av vilken modell och utrustningsnivå du väljer så får du en cykel som ger ett långsiktigt förnöjsamt ägande. Jämför gärna både körkänslan och utrustningsnivån med andra cykelmärken. Cykeln känns snärtig, rask och roligare.

Vad kommer cykeln att kosta?

Prislistor för cyklar och tillval finns längst ned på sidan. För att tilltala din kreativa och ekonomiska sida har vi byggt Prisberäknings­verkstad där du kan se och konfigurera din egen speciella cykel och sedan skicka prisberäkningen till dig själv eller en återförsäljare av Pilen. Obs. Där visas med fina bilder de olika tillvalen men icke det slutgiltiga utseendet för hela cykelkompositionen. Prisberäkningsverkstad
Vi ber ödmjukt om förståelse för denna något invecklande procedur där tillval och pris inte visas i samma system. Att underhålla konfiguratorer där hundratals variationer av cyklars utseende och bestyckning visas är för ett litet familjeföretag som Pilen helt övermäktigt. Vi koncentrerar oss hellre på att bygga goda och prisvärda cyklar åt dig. Provkör de två olika modulerna. De är lättanvända och gör mycket gott för fantasin och för beslutsprocessen.
 • Fler delikata detaljer